Искате ли да се научите сами да управлявате времето си? А да създадете сами чрез техники и инструменти най-добрата версия на себе си?

Самокоучингът е себеразвитие без активното участие на ментор или обучител. Но преди това тези техники трябва да ви бъдат предадени. Това е сесия, чрез която вие ще се научите да прилагате сам към себе си техниките и инструментите на коучинга – да си задавате сами правилните въпроси, да си постовяте сами цели, да разработвате планове и да предприемате действия за реализирането им.

Самокоучингът изисква отговорност, честност и последователност. Обикновено може да го прилагате след като сте минали обучение по коучинг или и двете едновременно. Тук от основна важност са въпросите, които си задавате. Те са насочени към настоящето и бъдещето, но не тревожното очакване на нещо лошо или бягство от реалността чрез фантазията.

Ето някои от въпросите:

Какво днес за мен е от голямо значение?

Какво искам да постигна?

Коя цел е жизнеутвърждаваща?

Какво очаквам от бъдещето?

Кои сфери от живота е нужно да подобря и как смятам да го направя?

Кои са моите силни страни?

Същността на този метод е да се научите да задавате въпроси на самите себе си, така че отговорът да излезе от безсъзнателното в съзнателното и да бъде обработен по нужния начин, за да бъде взето конструктивно решение.

Овладяването на самокоучинга въздейства върху всички сфери на живота и помагат да вземете най-правилните решения във всяка ситуация. Можете да разграничите собствените си ценности от тези, наложени отвън, да заемете стабилна позиция и това ще подобри живота ви.

Самокоучингът е мощен инструмент за личностно израстване и разбиране на самите себе си. Като организирате и управлявате времето си правилно, отговаряте си на важните житейски въпроси, приоритизирате задачите си и познавате ценните си качества, вие имате време и сили да се вгледате във вътрешния си свят, и да преодолеете всички препятствия с лекота. В епохата, в която промените се случват с безпрецедентна скорост, способността самостоятелно да се адаптираме и развиваме се превръща в ключов навик за личния и професионален успех.

Нашите консултации могат да бъдат онлайн или на живо. Работим на няколко езика: български, френски, испански и руски.

За повече информация и подробности, обадете се на телефон: +359 (0) 89 866 7470

Email: info@aretacentre.com