Areta

Информационен email

Абонирайте се за нашите класове, публикации и видеоклипове

Нашите Партньори

Нови продукти »

Няма нови продукти в момента

Меню

"Неразбраните деца"


"РАЗГОВОР С ПОКОЛЕНИЯТА" или НОВАТА ПАРАДИГМА ЗА СВЕТА И ХОРАТА НА ПРАКТИКА

 

 

Излезе от печат първата книга от поредицата, която създателите са нарекли “Децата на бъдещето”. Автор е Валентина Антонова, социален психолог и лингвист с дългогодишен опит в работа с по-особени, трудни и нестандартни личности. Тези книги са предназначени не само за децата и най-малко за тях. По-скоро са насочени към предходните поколения, за които става все по-трудно да общуват с младите. Стават свидетели на нарастващото напрежение в обществото и на усложняването на взаимоотношенията между хората, особено между различните поколения.

Първата книга е озаглавена “Неразбраните деца” с подзаглавие “Разговор с поколенията” като опит да бъдат чути и разбрани миналите, настоящите и бъдещите деца. Това е предложение как да бъдат маркирани основните посоки, в които можем да променим нашето мислене, поведение и мироглед, за да разбираме другите по-добре. Това е новата парадигма за отношенията между хората през призмата на самите хора.

 

 

Това е споделяне на личен опит в общуването с хора от различна възраст, които са преживели трудности да бъдат разбрани от околните, да намерят мястото си в обществото. На тези по-особени хора всъщност не им липсва нищо, нямат недъзи или увреждания, които да ги разграничават отчетливо от останалите. Напротив, те дори имат екстри, които ги превръщат в нещо по-сложно, чувствително и непроявено, което останалите не могат да разберат.

Така, нишката на общуване между болшинството нормални човеци и нестандартните става толкова крехка и фина, че човечеството загубва ясната картина за нещата и реагира стандартно, т.е. опитва се да категоризира тези индивиди , съобразно научните познания за отклоненията от нормите. Всеки по-особен се обявява за проблемен, който трябва да се нагоди към каноните на социално поведение.

Но тези по-особени качества започват да се проявават все по-често и във все повече новородени , които в настоящия момент се певръщат в мнозинтство. Предстои неминумо правилото да се превърне в изключение и така наречените проблеми в общуването с особените деца да се обърне в проблем на обикновените хора да говорят на езика на новите поколения. Геометричната прогресия на нарастването на информацията увеличава различията между поколенията и нишката на комуникацията между тях става все по-тънка. Тази книга е в резултат на практическия опит за успешен диалог с различните поколения и с нестандартните хора. То е помагало и има за цел да сподели с всички поколения възможните модели за мислене и поведение, които могат да улеснят общуването помежду им.

Човечеството се развива и всеки един от нас е добре да се съобразява с тази закономерност на цивилизацията. Всяко ново качество започва като изключение, докато не достигне критична маса, за да се превърне сякаш в миг в нещо естествено и нормално за всички. Свидетели сме на такъв преход в качественото израстване на човека и би било проява на диващина и върховен егоизъм да извадим едното око на двуокия, само и само да не се различава от всички нас.

 

 

 

 

 

 

 


НачалоНачало

Количка  

(празна)

анонс

Обща Изложба
Обща Изложба

Художници

Какво казват лидерите

Галерия


Ивайло Борисов

Открийте ни във FB

СПОДЕЛИ С ПРИЯТЕЛИ

Език - Валута

Публикации

Валутна информация


Купува Продава
CHF 1.584 1.634
EUR 1.951 1.959
GBP 2.288 2.338
USD 1.507 1.547